Prisma Riihimäki -viikkokisat

RFG järjestää kaudella 2021 Prisma Riihimäki -viikkokisoja Riutta DiscGolfParkissa.

Kenelle?

Viikkokisat ovat kaikille avoimet. Et tarvitse minkään seuran jäsenyyttä tai kilpailulisenssiä viikkokisoissa. Aiempi kokemus frisbeegolfkisoista ei myöskään ole tarpeen. Kilpailun johtaja (TD) tai kokeneemmat pelaajat opastavat tarvittaessa kilpailukäytännöissä ja säännöissä paikan päällä. Rohkeasti vaan mukaan tutustumaan frisbeegolfin kilpapuoleen rennosti kisaillen!

Ilmoittautuminen ja tulosten kirjaaminen

Viikkokisoihin ilmoittautuminen tapahtuu Disc Golf Metrix palvelun kautta. Ilmoittautuminen sulkeutuu kisapäivinä klo 15.00 tai aiemmin mikäli kilpailu tulee täyteen. Kilpailuihin otetaan maksimissaan 76 pelaajaa tai 38 paria.

Kilpailun aikana tulosten kirjaaminen tapahtuu Metrix -sovelluksen kautta. Ennen kierroksen alkua jokainen ryhmä valitsee joukostaan yhden henkilön, jonka vastuulla tulosten kirjaaminen on.

Pelimuodot

Viikkokisoissa pelataan joka toisena kertana yksilökisa ja joka toisena kertana parikisa.

Yksilökisoissa on käytössä Metrix rating -rajat. Harrastelijoiden rating on alle 840, amatöörien 840-900 ja propelaajien yli 900. Viikkokisakauden aikana rating rajoja tarkkaillaan ja säädetään tarvittaessa.

Parikisat pelataan itse muodostetuin parein. Pelimuoto on best shot. Tänä vuonna parikisassa on kaksi luokkaa: avoin ja sekaparit. Sekapareihin voi osallistua myös miehet poikien kanssa, mikäli poika on kuluvana vuonna 12 vuotta täyttävä tai sitä nuorempi.

Luokkien voittajat palkitaan Prisman lahjakorteilla edellyttäen, että luokkaan on osallistunut vähintään kaksi pelaajaa.

Kisakeskus

Kisakeskuksena toimii Riutta DGP:n väylän 7 tiin välittömässä läheisyydessä oleva katos.

Aikataulu

  • kisakeskus aukeaa klo 15:20 ja maksuja otetaan vastaan klo 15:40 asti.
  • ilmoittautuminen Disc Golf Metrixissä päättyy klo 15:00.
  • pelaajakokous kisakeskuksella alkaa klo 15:45, mutta osallistuminen ei ole pakollista.
  • kierros alkaa noin klo 16:00.
  • kierroksen jälkeen palkintojenjako.

Kilpailumaksu

  • Seuran ulkopuoliset pelaajat 3€ / kilpailu.
  • RFG aikuiset 2€, juniorit 0€ / kilpailu.
  • Parikisoissa osallistumismaksu on myös henkilökohtainen.

Maksu suoritetaan mieluiten MobilePayllä, RFG:n vastaanottokoodi on 48801. Kuitti käydään näyttämässä kilpailun vetäjälle. Käteisellä maksaminen kisakeskuksella on vielä mahdollista, mutta siitä pyritään luopumaan. Varatkaa mielellään tasaraha käteismaksua varten.

Holaripotti

Maksamalla kilpailumaksun on automaattisesti mukana holaripotissa. Holaripotin katto on 99 €. Mikäli kilpailussa heitetään useampi holari, jaossa oleva potti jaetaan heittäjien kesken.

Säännöt

Viikkokisoissa noudatetaan aina PDGA:n virallisia sääntöjä. Tasatilanteissa voitot ratkotaan TD:n määräämällä tavalla. Yleensä käytössä on CTP, jotta kisat saadaan ajoissa päätökseen.

Rata

Yksilökisoissa väylä 9 pelataan heittopaikkaa kauempana olevaan keltapantaiseen koriin (par4, 112m). Parikisoissa väylä 9 pelataan heittopaikkaa lähempänä olevaan punapantaiseen koriin (par3, 68m). Muilta osin viikkokisoissa on Riutta DiscGolfParkin normaali layout käytössä, ellei pelaajakokouksessa toisin mainita.

Huomioitavaa

Koronatilanne vuonna 2021 voi vaikuttaa viikkokilpailuiden toteuttamiseen ja siitä syystä tiedostusta on hyvä seurata Metrixistä miten kilpailuja ohjeistetaan.