Prisma Riihimäki -viikkokisat

RFG järjestää kaudella 2019 kahdetkymmenet Prisma Riihimäki -viikkokisat Riutta DiscGolfParkissa.

Kenelle?

Viikkokisat ovat kaikille avoimet. Et tarvitse minkään seuran jäsenyyttä tai kilpailulisenssiä viikkokisoissa. Aiempi kokemus frisbeegolfkisoista ei myöskään ole tarpeen. Kilpailun johtaja (TD) tai kokeneemmat pelaajat opastavat tarvittaessa kilpailukäytännöissä ja säännöissä paikan päällä. Rohkeasti vaan mukaan tutustumaan frisbeegolfin kilpapuoleen rennosti kisaillen!

Ilmoittautuminen ja tulosten kirjaaminen

Ilmoittaudu tästä Prisma Riihimäki -viikkokisoihin.

Viikkokisoihin ilmoittautuminen tapahtuu Disc Golf Metrix palvelun kautta. Ilmoittautuminen sulkeutuu kisapäivinä klo 15.30 tai aiemmin mikäli kilpailu tulee täyteen. Kilpailuihin otetaan maksimissaan 72 pelaajaa tai 36 paria.

Kilpailun aikana tulosten kirjaaminen tapahtuu Metrix -sovelluksen kautta. Ennen kierroksen alkua jokainen ryhmä valitsee joukostaan yhden henkilön, jonka vastuulla tulosten kirjaaminen on.

Pelimuodot

Viikkokisoissa pelataan joka toisena kertana yksilökisa ja joka toisena kertana parikisa.

Yksilökisoissa on käytössä Metrix rating -rajat. Aloittelijoiden rating on alle 840, amatöörien 840-890 ja propelaajien yli 890. Viikkokisakauden aikana rating rajoja tarkkaillaan ja säädetään tarvittaessa.

Parikisat pelataan itse muodostetuin parein. Kulloinkin pelattavan parikisan pelimuoto ilmoitetaan Metrixissä. Tänä vuonna parikisassa on kaksi luokkaa: avoin ja sekaparit. Sekapareihin voi osallistua myös miehet poikien kanssa, mikäli poika on kuluvana vuonna 12 vuotta täyttävä tai sitä nuorempi.

Luokkien voittajat palkitaan Prisman lahjakorteilla edellyttäen, että luokkaan on osallistunut vähintään kaksi pelaajaa.

Kisakeskus

Kisakeskuksena toimii Riutta DGP:n väylän 7 tiin välittömässä läheisyydessä oleva katos.

Aikataulu

  • kisakeskus aukeaa klo 15:30
  • ilmoittautuminen Disc Golf Metrixissä päättyy klo 15:30
  • pelaajakokous kisakeskuksella alkaa klo 15:45
  • kierros alkaa noin klo 16:00
  • kierroksen jälkeen palkintojenjako

Kilpailumaksu

  • Seuran ulkopuoliset pelaajat 3€ / kilpailu
  • RFG aikuiset 2€, juniorit 0€ / kilpailu
  • Parikisoissa osallistumismaksu on myös henkilökohtainen

Maksu suoritetaan käteisellä kisakeskuksella kilpailun johtajalle. Varatkaa mielellään tasaraha maksua varten.

Holaripotti

Maksamalla kilpailumaksun on automaattisesti mukana holaripotissa. Holaripotin katto on 200€. Katon tullessa vastaan täyden potin rinnalle rupeaa muodostumaan toinen potti. Vain yksi potti on kerralla jaossa. Mikäli kilpailussa heitetään useampi holari, jaossa oleva potti jaetaan heittäjien kesken.

Säännöt

Viikkokisoissa noudatetaan aina PDGA:n virallisia sääntöjä. Tasatilanteissa voitot ratkotaan TD:n määräämällä tavalla. Yleensä käytössä on CTP, jotta kisat saadaan ajoissa päätökseen.

Rata

Yksilökisoissa väylä 9 pelataan heittopaikkaa kauempana olevaan keltapantaiseen koriin (par4, 112m). Parikisoissa väylä 9 pelataan heittopaikkaa lähempänä olevaan punapantaiseen koriin (par3, 68m). Muilta osin viikkokisoissa on Riutta DiscGolfParkin normaali layout käytössä, ellei pelaajakokouksessa toisin mainita.

Huomioitavaa

Kilpailupalkinnot ovat verotettavaa tuloa. Ilmoitamme kaikkien lahjakorttien tai holaripottien vastaanottaneiden tiedot verottajalle.